Снимка БулфотоЗдравните организации в Нова Зеландия подкрепиха правителствената инициатива.Идеята обаче има и

...
Снимка БулфотоЗдравните организации в Нова Зеландия подкрепиха правителствената инициатива.Идеята обаче има и
Коментари Харесай

Без цигари в Нова Зеландия до 2025 г.

Снимка Булфото

Здравните организации в  Нова Зеландия  подкрепиха държавната самодейност.

Идеята обаче има и критици.

Нова Зеландия възнамерява да отстрани напълно тютюнопушенето до 2025 година

Според The Guardian държавното управление е разгласило проект за битка с  тютюнопушене то, съгласно който се вкарват ограничения за понижаване равнището на  никотин  в тютюневите произведения, както и възбрана за инсталиране на филтри, въвеждане на закрепена цена за  тютюневи произведения  и се смята, че ограничението на броя на профилираните магазини последователно лимитира продажбата на  цигари , отбеляза , представени от Дунав мост.

Освен това  Нова Зеландия  ще забрани продажбата на  тютюневи произведения  на жители, родени след 2004 година

Кабинетът на министрите съобщи, че към 4,5 хиляди новозеландци умират всяка година от болести, свързани с  тютюнопушене то, а повода за всяка четвърта гибел от рак в страната е  тютюнопушене то.

„ Тютюнът е най-вредният потребителски артикул в историята и ние би трябвало изцяло да го изоставим “, сподели Луси Елууд, изпълнителен шеф на Раковото общество.

Има обаче и такива, които разкритикуваха концепцията, акцентирайки банкрута на дребните магазини и разширението на черния пазар за тютюн.

Критиците споделят, че намаляването на  никотин а в  цигари те ще докара до това потребителите да купуват повече  тютюневи произведения  и да харчат повече пари за това. Някои хора в страната назовават ​​тази концепция навлизане в персоналния живот.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР